Snappertuna Marthaförening

Craft Rituals på Chappe

15.11.2023 kl. 20:34
Den 15.11.2023 besökte vi en spännande multimedia-utställning på Chappe i Ekenäs.

Craft Rituals är inspirerad av fornnordisk mytologi och sägnen om de tre nornorna Urd, Verdandi och Skuld som sitter vid världsträdets Yggdrasils fot och spinner. I utställningens berättelse är varpen i livets väv trasig och kosmos är ur balans. De enda som kan laga väven är nornorna som besitter magiska urkrafter. Tillsammans spinner de livets trådar på sina glittrande spinnrockar. 

Interaktiva musikskulpturer låter besökarna leka med ljud och bild för att därigenom själva bli en del av utställningens ritual. De rörliga bilderna är resultatet av en experimentell collage-teknik som väver samman 3D-animationer med fysiskt filmat material, handtecknade bilder och fotomontage samt musik. 

Nornorna i Craft Rituals gestaltas av kvinnor i 70–80 års åldern och tillsammans med dem står ull och hållbarhet i fokus.  Ull har många fantastiska egenskaper; den är en enastående antibakteriell, fuktabsorberande och miljösmart fiber som är motståndskraftig mot eld.

Craft Rituals konstnärliga ledare och producent är den svenska konstnären Aia Jüdes.  Utställningen har skapats i nära samarbete med illustratören Sanna Haverinen och animatören Dennis Vera med deltagare och influenser från Sverige, Finland och Island.

Lotta Hardman
Kontaktuppgifter

BESÖK SIDORNA:

  HEM

  SNAPPERTUNA MARTHOR 100 ÅR

 


KONTAKTUPPGIFTER

Klara Roos
Ordförande

  klara.roos@axxell.fi
   040 595 0727
 

Snabblänkar

Vårt Marthasekel 1917-2017
-Bekanta dig med Snappertuna Marthaförenings historik

 

Hembygdens vänner i Snappertuna rf

Frontmuseet

Mikrobageriet Bakgården i Sjundeå

Resebranschens- förbund i Finland (SMAL) arrangerade att allmänheten kunde rösta på sina favoriter i olika kategorier.

Chappe vann i kategorin årets reseinnovation.

VILLA SKEPPET

TVÄRMINNE ZOOLOGISKA STATION